onsdag 24. november 2010

(Eit brev) eit hyggjeleg møte i går med Servicetorget-dame, eit spørsmål og eit forslag

Hei!

I går var eg nødt til å skifte bleie på eit småtroll heilt midt i Fosnavågen. Og sidan Kalimera gjekk konkurs, er det berre eit stellebord å nå i heile Våje-senteret. Og dette er ikkje lett å finne. Og når du omsider har funne pila til det (hadde høyrt rykte om at det finst i 2. etasje, så tok heisa opp, fant skilt kvar det sto "på 1. etg" og tok heisa ned igjen, på fyrste etasje stod det "i garasja" og tenkte; aldri! men likevel...) og du har trilla fram under jorda i litt skummel parkeringsplass, du ser på døra ei skilt "Boss" og likevel tører å opne den, ja, då kjem du fram til kundetoalett til Brygga. Og viss du då skulle oppdage at du absolutt manglar ein 5-kronersmynt i lommeboka di, tja, då er du like langt.

This incident happened to me yesterday og med eit skriketroll i vogna tok eg retning til Rådhuset. Har høyrt at ein satsar på folkevekst i kommunen.

Det var ingen stellebord der, enda der er rikeleg plass på dametoalettet og eg trur også handikapptoalettet (t d venstre frå døra?).

Eg rodde fram til Servicetorget og dei kunne no berre bekrefte dette.

Så skyvde eg saman to stolar i entreen, av typen svart-skinn-og-høge-armstøtter, og fekk eit ypperleg stellebord av dette. Mjuk og trygg! Faktisk beire enn noko som helst stellebord som kan kjøpast for pengar. Og ikkje berre det - det kom ei jente frå Servicetorget smilande til oss, blåste ut stearinlys bak ryggen min for sikkerheits skuld, og leika og tøysa med babyen slik at det var skikkeleg stas å få eit tørt sett for ungen og ekstra lett for meg å utføre handlinga.

Me stortrivdes der i går!

Konklusjon:
1) eg hadde tenkt å be om eit offentleg og gratis stellebord i Fosnavåg,
2) men etter denne erfaringa i går ser eg at det kanskje ikkje er slik nødvendigheit likevel, så lengje vi kan bruke desse gjestestolane og nyte vennligheit frå damene i Servicetorget attpåtil, og plukke opp ei pepparkake;

Så eitt spørsmål:
Treng ein eit offentleg og gratis stellebord i Fosnavåg eller gjeld det å vere kreativ når naturen kaller på dei aller minste av oss? Sånt skjer ja ofte. Snart tre år har eg gått rundt og lurt på dette.

Eg må leggje til eit kart over stellebord i Fosnavåg, slik eg kjenner til det:
Den einaste kafe som har det: Madelynn, ope mellom 11-17, stengt på mandagane og søndagane. Ein nydeleg plass.
Men ein kan vel ikkje berre marsjere inn i dette som einaste ærend.

Og det var det, i tillegg til Brygga !

I gangavstand finst det også Frivilligsentralen, som kan stille opp med sofa oppe for å kle av ungen, og toalett i kjellaren, men etterpå gjeld det å forlate plassen med ein gong i tilfelle du har eit småkryp (denne trappa øydelegger alt av aktivitetssjansene for småungar, rett og slett sperrar inngangen til alt som skjer der, t d Strikkekafeen - eit ytterst ekskluderande lokale).

Så er det kyrkja, som er aldri godt å vite opningstidene om anna enn søndagane med gudsstjenestar eller mandagane frå 10.30-12.30 (Mor og Barn). Eg har gått rundt til kyrkjekontoret og bedt spesifikt om lov for å bruke stellebordet, men døra til sjølve ammerommet kan vere låst og du må få nøkkelen, så kan hende du kryssar kyrkja innendørs med skrikarungen din tre gongar før du kjem til målet.

Og lengre bort er det Coop og Statoil på Eggesbønes, men det virkeleg er ikkje midt i Våjen meir når du trillar med vogna.

Så forslaget:
Det kunne jo vere eit offentleg og gratis stellebord i Rådhuset. Det er sentralt, er ope kvar virkedag, når den einaste sentrumskafeen og butikkane rundt er også opne.

Takk for at Du tok Deg tida for å lese gjennom dette slangelange brevet! Eg skriv til Deg fordi eg fekk vite frå Servicetorget at Du kanskje kan hjelpe når det gjeld Rådhuset.

Med vennleg helsing,
KTE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar